Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 16 november 2011

't SCHAEP MET DE 5 POOTEN

't Schaep met de 5 Pooten was de naam van een kroeg in de Amsterdamse Jordaan, waar Piet Römer en Leen Jongewaard de scepter zwaaiden. Van de serie is niets bewaard gebleven, behalve enkele fragmenten, voornamelijk van de liedjes. Omdat er niets meer te bekijken viel, hebben ze de hele serie opnieuw gemaakt in 2006. Dat had zo'n sukses, dat er zelfs twee seizoenen aan toegevoegd zijn met kompleet nieuwe afleveringen, maar goed. Dat een andere keer. De oorspronkelijke serie telde slechts 8 afleveringen (KRO, 1969-1970), waarvan twee lp's zijn verschenen met liedjes geschreven door Eli Asser en Harry Bannink. Van die LP's zijn vijf singels getrokken, die vrijwel allemaal evergreens zijn geworden, te beginnen met We zijn toch op de wereld om mekaar te helpen, nietwaar? (Philips, 336 079). Het lied - gezongen door Adèle Bloemendaal, Leen Jongewaard en Piet Römer - komt in november 1969 de hitparade binnen en behaalt de 6de plaats.
























De tweede singel, Vissen (Philips, 336 086) blijft hitloos . . .







. . . maar het derde nummer op 45 toeren is wel weer raak. Het zal je kind maar wezen (Philips, 336 091) stijgt in 1970 tot de vijde plaats van de hitlijsten.












Ook de vierde singel haalt de hitparade. Hoewel Als je mekaar niet meer vertrouwen kan... (Philips, 6012 006) slechts een 16de plaats haalt, is de hitwaarde er niet minder om.







Wellicht is de luisteraar uitgeluisterd op de sound van deze serie. Misschien was de kracht er een beetje van af. Wellicht volgden de nummers elkaar te snel op. Ik weet het niet, maar de vijfde en laatste singel Als je maar gezond bent zeg ik altijd maar (Philips, 6012 024), blijft steken in de hitparade. (Ik heb geen audio-spoor van gevonden.)
Tot slot nog even de beginleader van de serie, zoals die in 1969/70 op de TV te zien was.









Volgende week woensdag in de reeks singels van Nederlandse TV-series: Sil de Strandjutter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten