Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zaterdag 13 november 2010

AURORA 7: THE BANANA SPLITS

Vandaag in de serie van Aurora bouwpaketten The Banana Splits, gebaseerd op de TV-serie met dezelfde naam (en nu heb ik het niet over die met de verborgen kamera van Ralph Inbar!). Déze serie heeft gelopen van september 1968 tot september 1970 (31 afleveringen van 1 uur).
Het pakket bestaat uit de Banana Buggy en de vier 'gastheren' uit de show (Bingo, Drooper, Fleegle en Snorky). Deze kunnen om de beurt plaatsnemen in het wagentje en als ze niet 'rijden' mogen ze op het bijgeleverde bankje op hun beurt wachten.

Voor degene die in het wagentje zit zijn twee attributen meegeleverd die steeds vervangen moeten worden: Een bril en een staart. Als ze niet gebruikt worden kunnen ze worden opgeborgen in de bagage-ruimte van de buggy.






De TV-serie is geproduceerd door Hanna-Barbera en zowel de kostuums als de decors zijn ontworpen door Sid en Marty krofft. Het bouwpakket van Aurora is uit 1969 en zit verpakt in een doos van 27,5 x 22.5 cm. Naast de plastic onderdelen bevat de doos een instruktievel hoe het pakeet in elkaar te zetten en een vel met stickers om op de verschillende onderdelen te plakken.

Als laatste vond ik op internet nog een Duitse advertentie van Aurora voor dit bouwpakket.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten