Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

maandag 29 november 2010

EEUWKALENDER

Een apart fenomeen is de zgn. eeuwkalender, een boekje waarin je kon opzoeken welke dag in de week hoort bij een bepaalde datum. In de inleiding van dit boekje wordt als voorbeeld de geboortedag van Thomas Alva Edison 'uitgerekend'. Op een simpele wijze blijkt dat 11 februari 1847 een donderdag was. Tegenwoordig gebruiken we hiervoor het internet, zoals de eeuwige kalender van Scheveningen-Haven (die terug gaat tot 1900) of deze eeuwkalender. Wat ontbreekt aan deze internetkalenders is de mooie vormgeving van de omslag.

Dit boekje is een uitgave van de AVRO (?) en beslaat de periode 1801-2000. Vermoedelijke jaar van uitgave 1939. Dit valt af te leiden aan de Paaskalender, waarin de eerstvolgende Pasen die van 1940 is. Waarom de AVRO een dergelijk boekje uitgaf is mij niet duidelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten