Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

dinsdag 2 november 2010

HALLOWEEN 5

Okee, vandaag geen Halloween meer, maar aangezien dat feest ontstaan is uit een samenvoeging van het Halloweenfeest (31 oktober), Allerheiligen (1 november) en Allerzielen (2 november, vandaag dus!) toch nog één 'trick or treat'.






















Een verbijsterende tekening van Duckman Carl Barks voor het verhaal 'Trick or treat' (32 pagina's) in Donald Duck 26, 1952. En dan heb ik het over de oorspronkelijke Amerikaanse uitgave. In Nederland wordt deze tekening voor het eerst gepubliceerd in augustus 1978.
Overigens is de hier geplaatste versie niet afkomstig van het weekblad, maar van de Carl Barks Library (doos 2, boek 3), waarin al het werk van deze Amerikaanse tekenaar (1901-2000) in 30 boeken is vastgelegd. De omslagtekening is in vele landen gebruikt. Hier staan er enkele bij elkaar, van Australië tot Zweden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten