Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 19 november 2010

FRANKENSTEIN 44: STRIPPOCKET 1/12

Vandaag de eerste Strippocket voor Volwassenen uit de serie Frankenstein met de titel Makaber mozaïek (1977). Zoals al eerder aangegeven is deze reeks een vertaling uit het Italiaans, dus laat ik beginnen met het origineel erbij te halen. De verschillen zijn duidelijk, maar niet echt van belang.

Er is voor de tekening duidelijk een voorbeeld gebruikt van Boris Karloff, maar welke foto dat is, is erg moeilijk te bepalen. Onderstaande lijkt mij aardig in de richting komen. Waar het angstige model vandaan is gehaald, is mij onbekend, hoewel ze me op en of andere manier doet denken aan een Hammer-poster. . .

Het titelblad van dit eerste nummer (en in herhaling bij elke oneven uitgave van deze reeks) heeft ook enkele opval-lende elementen. Zo is daar Baron Viktor von Franken-stein, die duidelijk is gemodelleerd naar de Amerikaan-se akteur Clark Gable. Een poging de gebruikte foto te achterhalen, is niet helemaal gelukt, maar deze komt aardig in de richting.

Datzelfde geldt voor de tekening van het Monster. Die is (uiteraard) afkomstig van de Hammer film Evil of Frankenstein uit 1964, met Kiwi Kingston als het monster.
Tot zover deel 1. Wordt vervolgd, met nog meer verrassende vergelijkingen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten