Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zondag 7 november 2010

GROLSCH VAKMANSCHAP 1

Hoelang heeft de reklame-reeks 'Vakman-schap is Meesterschap' eigenlijk gelopen? De eerste verschijnt al in 1959 en de advertentie hiernaast is van december 1982. Dat is dus al 23 jaar. Wanneer is dat gestopt? Vermoedelijk rond 1987, want dan komen ze tegelijk met de slogan "Op een dag drink je geen bier meer, maar drink je Grolsch". Dat heeft de oude leus geleidelijk vervangen.
Van 1959 tot 1969 is er onafgebroken elke drie weken een oude ambacht belicht. Of dat na die tijd ook zo vaak is gedaan, zou ik niet weten.

In de onderstaande TV reklame is het zeer bekende thema te beluisteren, dat Clous van Mechelen speciaal voor Grolsch heeft geschreven. Clous van Mechelen zou later de vaste komponist worden van Jacques Plafond, alias Wim T.Schippers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten