Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

maandag 22 november 2010

VENDEX KREP

Zou deze naam een grapje zijn naar het het Engelse woord 'crap' dat zoiets als 'rotzooi' of 'onzin' betekent? Het klinkt wel hetzelfde. Vast niet. V&D heeft het over kreppapier. Bestaat dat eigenlijk nog?

Wellicht dat de V&D kode op de achterzijde iets aangeeft van het jaartal, want voor de rest zijn er geen aanwijzingen te vinden. Waarom zou Vendex eigenlijk tussen aanhalingstekens staan?




1 opmerking:

  1. De wikkel lijkt qua opdruk uit de jaren 50 te stammen, maar de prijsplakkertjes op de achterkant stammen volgens mij uit de jaren 70. Was dit kreppapier een winkeldochter, of werd dit product zo matig verkocht, dat men het niet interessant vond om een nieuwe wikkel te ;-) ontwikkelen?

    BeantwoordenVerwijderen