Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

donderdag 25 november 2010

PIN-UP VAN DE WEEK (week 47)

Deze week een alleszins fraaie tekening van T.N.Thompson (titel en jaartal onbekend).

Van de kunstenaar zelf is ook weinig bekend. In 1948 gaat hij als assistent werken bij Earl McPherson, die op dat moment druk doende was met het tekenen van zijn zgn. sketch pad kalenders. Zo'n kalenderplaat bestaat uit een grote pin-up, met eromheen kleine tekeningen, die meestal slechts in schetsvorm zijn weergegeven.

Als McPherson in 1951 behept wordt door polio neemt Thompson het werk van hem over. Dat blijft hij elk jaar doen, tot 1958.

De tekening waar T.N.Thompson (in Amerika) evenwel wereldberoemd mee is geworden, ook een kalenderplaat trouwens, is er eentje uit 1952: Want to see me swing my baton? Nou vooruit, die kan er deze week ook nog wel bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten