Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zaterdag 20 november 2010

MOOI VERPAKT 13: SPIC & SPAN

Spic & Span (er is niet een eens Nederlandse naam bedacht) is uit de supermarktschappen verdwenen, maar deze doos bewaart de naam als een oude verpakking.

Vermoedelijk komt deze doos uit België, aangezien het Frans en Nederlands naast elkaar gebruikt wordt. Het is een Benelux-uitgave van Procter & Gamble. Er is geen jaartal bekend.
























4 opmerkingen:

  1. Dit is duidelijk een verpakking van de jaren '60. Dezelfde verpakking in België maar deze doos is toch uitsluitend bedoeld voor de Nederlandse markt. Je kan dit zien aan de korting van 50ct. In België werd enkel de Belgische frank gebruikt, in dit geval zou dan de korting bij aankoop van twee pakken 10 Bfr. zijn geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Verzameloord-gastheer3 december 2010 om 18:07

    Maar vanwaar dan de twee talen, Frans en Nederlands? Dat is/was toch alleen in Belgie gebruikelijk. Wellicht dat er eenzelfde doos bestaat met enkel een andere tekst in het blauwe vlak.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zoals je zegt, waarschijnlijk éénzelfde layout voor de Benelux.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. heb er een doos of 50 van ,2 é afbeelding ga eens proberen of het nog werkt met schoonmaken, daar staat niet 50ct korting bij 2 pakken erop, maar voor de zelfde gele doos met rood/wit geblokte vloer op de verpakking

    BeantwoordenVerwijderen