Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 23 februari 2011

BEREBOOT 4: SINGELS

Zoals al eerder op HET Verzameloord is vermeld verscheen er van de kinderserie De Bereboot niet zo heel veel merchandise, maar binnen dat weinige kunnen singels natuurlijk niet uitblijven, maar ook daarin verschilt het behoorlijk met voorloper De Fabeltjeskrant. Ik heb er slechts 2.
De eerste is een eksklusieve uitgave van supermarktketen 4 = 6 uit 1976: Zes liedjes geschreven door Lo Hartog van Banda en Joop stokkermans (Groovy, GR 1223).


De tweede singel is uitgekomen in 1977 (CNR, 141.437), geschreven door hetzelfde duo.

De Bereboot was een Max Appelboom produktie, maar ook Hans Kortekaas en Lo Hartog van Banda hebben daar hun steentje aan bijgedragen.
De serie telt 407 afleveringen
(van ongeveer 5 minuten) en is door de NOS en AVRO uitgezonden van oktober 1976 tot september 1978.

2 opmerkingen:

  1. Niet Herman Kortekaas, maar Hans Kortekaas, geen familie van Herman.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor de verbetering. Is gewijzigd. Sorrie voor het onrecht.

    BeantwoordenVerwijderen