Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 18 februari 2011

FRANKENSTEIN 57: NIGHTMARES IN PLASTIC

Dit boek, Nightmares in Plastic uit 2001, is feitelijk de katalogus van de gelijknamige tentoonstelling in het Müncher Stadtmuseum, die gelopen heeft van 9 februari tot 17 juli 2001.

Die tentoonstelling liet meer dan 100 prachtig beschilderde bouwpaketten zien in de horror-sfeer, variërend van Nosferatu en Das Cabinet des Dr.Caligari tot Hellraiser en Silence of the Lambs. Uiteraard ook The Mummy, Dracula en veel Frankenstein.
Het boek telt 160 pagina's, waarvan er 47 worden gebruikt voor de inleiding, de rest aan de (in full colour afgebeelde) modellen. Die inleiding vertelt de geschiedenis van het bouwpakket en dus veel over het merk Aurora, dat een van de eerste fabrieken was (zo niet de eerste) die een lijn van monster-bouwpaketten had.

De katalogus is in het Duits en het Engels en geschreven door Jörg Buttgereit, Thomas Ecke en Rainer F.Engel. Uitgever is Belleville Verlag in München.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten