Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

maandag 21 februari 2011

FABELTJESKRANT STICKERBOEKEN

Drie plak- en kleurboeken van De Fabeltjeskrant uit 1969:
- De bouw van het praathuis
- De waterleiding van Truus de Mier
- Jodokus is jarig





Elk boekwerk (26x33 cm) bevat 8 tekeningen, die je in kon kleuren. Ter hulp zaten er in de middensekties enkele reeds voorgekleurde delen van elke pagina. Deze moest je dan uitknippen en op de juiste plaats inplakken. De voorloper van de latere stickerboeken! Hieronder twee voorbeelden.





De tekeningen worden telkens begeleid door twee regels tekst, waardoor elke boek een verhaaltje vormt dat desgewenst voorgelezen kon worden.


De teksten en tekeningen zijn van Lex Overeijnder, de uitgaven zijn uitgegeven door Rotogravure Pers in Leiden en gedrukt door Fratelli Spada in Italië. De copyright ligt bij M.M.Chanowski Productions N.V.

2 opmerkingen:

  1. Ik heb hier nog een Fabeltjeskrant oefenklok en een boek liggen die voor de liefhebber voor weinig weg mag.. let me know. Zoek even op marktplaats en je vindt de advertenties wel :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi hj, ik weet niet om welk boek het gaat, maar ik weet wel dat de oefenklok reeds in de kollektie van HET Verzameloord zit. Sukses met de verkoop.

    BeantwoordenVerwijderen