Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

dinsdag 22 februari 2011

DISNEYDINSDAG: SIGARENBANDJES

Een serie van 24 kleine (5 cm) sigarenbandjes met foto'tjes van een Disney Parade. Dat is de enige aanwijzing die er gegeven wordt. Ik ga er voorzichtig van uit dat het hier om EuroDisney gaat, maar daar is geen enkele zekerheid over. Ook geen jaartal en sigarenmerk. De vraag rijst of deze bandjes daadwerkelijk om sigaren heen hebben gezeten. Ik vind het sowieso iets tegenstrijdigs hebben, Walt Disney en sigaren, maar goed.













































3 opmerkingen:

  1. Dat Mickey Mouse pak is gebruikt van eind jaren 60 tot begin jaren 70, dus deze komen uit Amerika. Walt Disney zelf was een verstokt roker en is hier ook aan gestorven. Tot begin jaren '90 verkochten Disneyland en Disneyworld oa eigen merk pijpen en een eigen tabaksmerk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Serie is uitgegeven in 1973 en doet denken aan Karel I sigarenbanden. Achterzijde is genummerd van 1-24 t/m 24-24 en heeft nog bijgevoegde tekst: Disney Parade.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ze hadden eveneens series van Flipper, Cade's County, Frankische klederdrachten, 4000 jaar glaskunst, Oude zeilschepen, Roofvogels, Thunderbirds en Vuurwapens. Allemaal dezelfde vorm en kleurstelling.

      Verwijderen