Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

vrijdag 4 februari 2011

FRANKENSTEIN 55: STRIPPOCKET 12/12

Vandaag deel 12 in de serie pocketbespre-kingen van Frankenstein. Dit laatste Nederlandse deel heet De Dood achter het masker (1978) en is uitgegeven door uitgeverij
'De Schorpioen'. Ik heb er (helaas) geen vergelijkende Italiaan bij, maar gezien de vorige nummers zal er niet veel verschil zijn.

Zoals de meeste omslagen telt ook deze drie elementen, waarvan het hoofd links mij vrijwel meteen doet denken aan Christopher Lee in de Amicus film I, Monster uit 1971.


Zoals reeds bijna ge-bruikelijk heb ik het blootmodel niet kunnen achterhalen, maar over het monster bestaan ook de nodige vraagtekens. Dat die niet is nagetekend van een Boris Karloff-foto is helder, maar dan zijn er nogal wat andere mogelijkheden. In eerste instantie moet ik denken aan het flauwe aftreksel van Lon Chaney Jr. Onderstaande publiciteitsfoto is niet het exakte voorbeeld geweest, maar doet er toch wel sterk aan denken.

Een tweede mogelijkheid is de evenzo zwakke variant van Bela Lugosi. Hij heeft niet alleen Dracula gespeeld, maar ook het andere monster in Frankenstein meets the Wolfman uit 1943.



Ikzelf ga voor de eerste mogelijkheid of anders voor de derde en dat is een (voor mij) onbekende akteur en dus onvindbaar.
Dit is in Nederland dus deel 12 in de serie en daarmee ook de laatste. In Italië gaat de reeks nog door tot nummer 16. Dat verschil komt door Dr.Barnard, die in Nederland steeds de tweede helft van de pocket in beslag neemt. Dit keer overigens met het verhaal Naamloze brieven. Van die verhalen zijn er maar 12 en omdat die in Nederland gebundeld waren met Frankenstein, zijn ze gezamelijk gestopt.
Ter volledigheid hier de resterende Italiaanse Frankenstein pockets-voor-volwassenen.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten