Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zaterdag 26 februari 2011

WOMBLES 2: POPJE

Er zullen van een kinderserie als De Wombles ongetwijfeld talloze poppen zijn uitgebracht in alle soorten en maten, maar in mijn verzameling kan ik er slechts 1 vinden.




Dit zacht plastic poppetje uit 1990 is 9 cm hoog en heeft (in betere tijden) waarschijnlijk dienst gedaan als 'sierdop' van een shampoo-fles, getuige het grote gat dat zich in de bodem bevind van deze met tassen sjouwende Womble. Zo'n gat komt eigenlijk alleen maar voor bij 'sierdoppen' van oninteressante shampoo-flessen.



In de tassen die deze kreatuur met zich meedraagt, zit vermoedelijk afval dat hij ergens heeft gevonden en dat hij van plan is te gaan recyclen. Dat is waar het bij De Wombles namelijk allemaal om draait: Recyclen van 's mensens afval. Ter herinnering (of wellicht als eerste kennismaking) hieronder afl. 2 uit het eerste seizoen: Uncle Bulgaria's Rocking Chair (februari 1973)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten