Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zondag 6 februari 2011

GAINSBOURG: ANNA vs SLOGAN

Ik heb me voorgenomen dit jaar meer aandacht te geven aan Serge Gainsbourg. Zijn films, muziek, merchandise, tijdschriften en wat al niet meer. Vandaag een scene/lied uit de film Anna (1967): Un poison violent, c'est ça l'amour. We zien Gainsbourg samen met Jean-Claude Brialy. Let vooral op de tekst.

In 1969 speelt Gainsbourg de hoofdrol in de film Slogan. Als tegenspeelster heeft dan de net uit Engeland gekomen Jane Birkin. Serge draagt hier de tekst van het voorgaande lied op als gedicht.


Even later (in deze zelfde film) geeft Serge een kleine kookles aan de ogenschijnlijk zeer verliefde Jane. Of ze speelt goed, of ze is het echt, want zo'n blik spreekt boekdelen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten