Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 21 juni 2013

BOEKOMSLAG: ST. FRANCISCUS (1927)

De stijl van de illustratie is zonder meer Jugendstil te noemen met de gestileerde bloemen en de twee vogels, de lettering is jaren '20. Mijn uitgave dateert uit 1927, in welk jaar de illustratie ouderwets moet zijn geweest. Bij nader onderzoek blijkt het boek "Het leven van St. Franciscus van Assisi"  van Paul Sabatier (1858-1928) al te dateren uit 1893, de tijd van de Jugendstil (of Art Nouveau) Wellicht werden bij de Nederlandse (her)uitgave van 1927 elementen van de oorspronkelijke omslag hergebruikt.

Dit boek is uitgegeven door 'N.V. Van Loghum Slaterus' Uitgevers-maatschappij Arnhem' Een vignet van de uitgever ontbreekt niet, maar mist een (Latijnse) spreuk. Wel zien we de L en de S fraai grafisch in elkaar  verstrengeld

Geen opmerkingen:

Een reactie posten