Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zondag 9 juni 2013

OP STAP

Gezien het prachtige weer leek mij dit spel vandaag (thematisch) bijzonder toepasselijk.
 De doos (39,5x16,5cm) heeft geen jaartal, maar is naar schatting begin jaren 60 uitgegeven door NVV. Is dat de afkorting voor Nederlandse Vereniging voor Vrijetijdsbesteding?
Het spel kan gespeeld worden met 2 tot 6 personen en grof gezegd is het een variatie op het Ganzenbord.
De spelregels zijn afgedrukt in het deksel en wat verder opvalt is het spelbord dat uit 3 delen bestaat. De bedoeling daarvan is om ze zodanig tegen elkaar aan te leggen, dat er steeds een ander speelvlak ontstaat. Leuke vondst. De gebieden waarop gespeeld wordt zijn zee, strand, hei, gras, sloot en plas en bos.
De drie borden hebben elk een afmeting van 15x30cm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten