Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

donderdag 6 juni 2013

GERRY ANDERSON 23/24: LAVENDER CASTLE (1999)

Op Tweede Kerstdag 2012 overleed televisieproducent Gerry Anderson op 83 jarige leeftijd. Ondanks zijn grote oeuvre was/is hij in Nederland eigenlijk alleen bekend als maker van de legendarische poppenserie The Thunderbirds. Reden voor HET Verzameloord om daar verandering in te brengen. Wekelijks (elke donderdag om 17.00u) aandacht voor de omvangrijke loopbaan van deze Engelse televisiemaker.

Vandaag deel 23: Lavender Castle (1999)productie: CPI / Gerry Anderson Productions / Cosgrove Hall - 1996-1998
26 afleveringen van 10 minuten
gebaseerd op een origineel concept van Rodney Matthews
regie: Chris Taylor
visuele effecten: Stephen Weston
muziek: Crispin Merrell
stemmen: Jimmy Hibbert, David Holt, Rob Rackstraw en Kate Harbour


De serie volgt het verhaal van Kapitein Thrice en zijn bemanning, op hun zoektocht naar de vreedzame stad van Lavender Castle.


Lavender Castle is een plaats van mysterie en legende, legendarisch door het hele universum, een drijvende stad van licht, een plaats van vrede, harmonie en van alle dingen waar ooit van gedroomd is. Het is het middelpunt van het heelal en de grootste bron van energie - zou het ooit worden vernietigd, dan wordt het heelal voor altijd gehuld in duisternis. De kwaadaardige wetenschapper Dr Agon is van plan dat te doen. Een eenzame meglomaan met een door technologie ondersteunde macht van transmutatie, hunkert hij naar duisternis en heeft gezworen om Lavender Castle te vernietigen vanuit zijn ruimteschipfort, de Dark Station. Het is de meest ontzagwekkende vernietigende kracht in het universum, bemand door onzichtbare slaven.


Om dit te voorkomen probeert Captain Thrice Lavender Castle te vinden vóór Dr Agon. Een eerdere ontmoeting met Lavender Castle gaf leven aan de wandelstok van Thrice en liet de kapitein achter met een bijzondere kennis van zijn kracht en vaardigheden. Reizend in zijn  ruimteschiphuisje, de Paradox, stelt Thrice een bemanning van outcasts samen om hem in zijn zoektocht bi te staan, het kwaad te bestrijden waar ze het vinden tijdens hun tocht door het heelal op zoek naar aanwijzingen die hen zal leiden tot Lavender Castle. Maar Lavender Castle's wegen zijn ondoorgrondelijk en geeft de bemanning van de Paradox de kracht om zich te beschermen wanneer ze het meest hulp nodig hebben.

De personages

Kapitein Thrice : de wijze, oudere kapitein van de Paradox met drie ogen, altijd vergezeld van zijn pratende Walking Stick.

 Isambard : stuurman en werktuigkundige, belast met de motoren.

 Roger  : De piloot van de Paradox. ,

 Lyca : De arts aan boord, een getalenteerde genezer en een adept van de fytotherapie.

 Sproggle : De lieve maar uiterst onbekwame navigator

 Sir Squeakalot : een robot ontworpen om eruit te zien als het harnas van een ridder, maar die zich meer als een zachtaardige en nerveuze dienaar gedraagt.

 Dr Cedric Agon : de belangrijkste antagonist, een kwaadaardige, megalomane, gekke wetenschapper die vastbesloten is Lavender Castle te vernietigen, en dus het hele universum voor altijd in duisternis en wanhoop te storten.
Trump : huisdier en sidekick Dr Agon's, een pratend en vliegend beestje, dat lijkt op een kruising tussen een vleermuis en een hagedis.

 Short Fred Ledd : een domme ruimtepiraat met één been, die over de galactische zeestromen zwerft in zijn eigen galjoen-vormige ruimteschip, de Cutting Snark .


De serie is verschenen op DVD, maar op YouTube zijn veel afleveringen gewoon te zien. Hieronder de beginleader.
Tot slot de muziek, gecomponeerd door Crispin Merrill. Er zou ooit een CD worden uitgebracht, maar dat voor zover ik weet nooit gebeurd. Wel is er op de CD Gerry Anderson Evocation een  track te vinden met themas uit Lavender Castle.

Volgende week de laatste aflevering over de series van Gerry Anderson: New Captain Scarlet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten