Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

maandag 17 juni 2013

HET ANTWOORDENBOEK VAN DE COMPUTER

Een boek van uitgeverij Deltas met 'duidelijke informatie over alles wat met computers en robots te maken heeft'.
Op zichzelf is zo'n boek niet verkeerd, ook al is hij uit 1983 (Nederlandse druk uit 1984). Met name de ontwikkeling van de eerste computers is leuk om te lezen.Dat ene Charles Babbage al in 1833 iets wilde bouwen dat op een computer leek. Hij noemde het een Analytische Machine.
Of dat de eerste wat serieuze computer rond 1940 is gebouwd door Howard Aiken. Het apparaat was 13 meter lang en 2,5 meter hoog!
Maar dit soort boeken zijn er meer. Wat deze uitgave leuk maakt, is dat Lucasfilm eraan heeft meegewerkt. De originele titel is dan ook The Star Wars Question and Answer Book about Computers. Het 47-pagina's tellende boek bevat 9 afbeeldingen van de twee robots uit Star Wars. Hieronder twee voorbeelden daarvan.
En een tekening met een gastoptreden van Robby, de robot uit de film Forbidden Planet (1956).

Evenals op de voorkant, staan ook op de achterzijde van het boek de robots R2-D2 en C-3PO.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten