Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 15 november 2013

BOEKOMSLAG: KLEI (1956)

Een vreemde, hybride omslag. Gemaakt in  de jaren '50, maar met duidelijke invloeden van het interbellum, zoals de lettering en de balk die de woorden verbindt. Het 'realistische' konijn is daarbinnen eigenlijk een dissonant. Het boek, geschreven door G. Kaptein, gaat over kleien, zoals de titel aangeeft. De bedoeling gaat verder dan alleen kleiles, aangezien de ondertitel van het boek luidt: "Een bijdrage in het streven: het onderwijs te activeren in de geest van het kind". Kaptein was 'Oud-Hoofd ener School voor Buitengewoon Lager Onderwijs en leraar handenarbeid'.
Het boek is uitgegeven bij NV Uitgevers-Maatschappij A.E. Kluwer uit Deventer in 1956 (2e druk). Het vignet geeft de initialen van de uitgever AKE. Ontwerper onbekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten