Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

maandag 11 november 2013

SCHATKAART-IN-DE-FLES PUZZEL

Een puzzel wordt normaliter uitgebracht in een kartonnen doos, soms ook in een blik, maar deze puzzel is verpakt in een (plastic) fles (30cm hoog).
De fles hoeft niet te worden ontkurkt. De 200 stukje kunnen via een luikje in de bodem van de fles worden verwijderd, zoals bij een doorsnee spaarpot. Dan kan de puzzel worden gelegd. Daarbij heb je echter niet zo heel veel aan het voorbeeld, dat als etiket op de fles zit.
De gelegde puzzel (28x40,5cm) toont een kaart met verborgen schatten van piraten.
Het produkt komt uit Amerika en is gemaakt door Channel Craft. Dat bedrijf is gespecialiseerd in het heruitbrengen van klassieke Amerikaanse spellen en puzzels. Als je de site bezoekt, is deze puzzel echter niet meer te vinden (lees: niet meer te koop!), dus zal hij al wat ouder zijn. Jaren 90?
Volgens een tekst linksonder op de afbeelding is de oorspronkelijke uitgave uit 1965.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten