Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 22 november 2013

PATIENCE SET

Het kaartspel Patience kent denk ik vrijwel iedereen. Een eenvoudig spel dat je alleen aan een tafel (of op de grond) kunt spelen. Dat kan met elk willekeurig stok kaarten, maar er was een tijd dat het nog minder bekend was en er een 'spel' van werd uitgebracht.
Een plastic doos met een kartonnen omhulsel (20,5x11,5cm).
Op de onderkant als voorbeeld twee varianten op het spel.
Als je de doos opent zitten er twee kleine kaartsets (4,5x6,5cm) in en losbladige handleidingen van 19 varianten op het Patience-spel:
- Afdekken
- Elven
- Familie
- Vier Paren
- Het Rad
- Huwelijk
- Kleine Trap
- Grote Trap
- Verborgen Acht
- Diplomaten
- Elma
- Napoleon
- De Klok
- De Molen
- Piramide
- Kleine Waaier
- Grote Waaier
- Wegleggen
- Plaagpatience
Het spel is een uitgave van ASS ofwel Altenburg-Stralsunder Spielkartenfabriken AG in Stuttgart (nr 7404). Er wordt geen jaar van fabrikage vermeld.

1 opmerking:

  1. Haha Grappig:) Ik speel altijd op http://www.patiencespel.nl, dat werkt net even iets makkelijker:)

    BeantwoordenVerwijderen