Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 8 november 2013

PAPITA SPORT KWARTET

Het Papita Sportkwartet (nr 883) in 1965 uitgebracht door Nederlandse Spellenfabriek BV in Amsterdam..
Opvallend aan deze uitgave is het feit dat het doosje geen 'normaal' deksel heeft, maar een 'openklapper', vast aan de onderkant.
Het spel bevat 6 kwartetten. Gezien de tekenstijl zou je denken dat de oorsprong in vroeger tijden ligt en dat is ook zo.In 1953 worden de tekeningen gebruikt bij een kwartet dat is uitgebracht door het NSF en in 1958 opnieuw bij een uitgave van Diabolo.
Ter verduidelijking van de stijl hieronder de 6 verschillende kwartetten.
balsport

ijssport

athletiek

kampsport

watersport

rensport
In 1978 wordt dit spel opnieuw onder hetzelfde nummer uitgebracht, maar alle tekeningen zijn veranderd. Nu worden de sporten uitgevoerd door kinderen en zijn de prenten ook veel kinderlijker. Ook zijn er twee namen veranderd: Kampsport is vechtsport geworden en ijssport heet voortaan wintersport. De klapvorm van het doosje is hetzelfde gebleven.
In 1984 komt nummer 883 nogmaals uit, nu is alleen de vorm van de doos gewijzigd. In 1987 heet Papita voortaan King en wordt ditzelfde sportkwartet opnieuw op de markt gebracht. Het behoud het serienummer, maar krijgt een nieuw jasje. De tekeningen blijven gelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten