Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 1 november 2013

BOEKOMSLAG: LAMPEN EN KANDELAARS (1965)

Lampen en kandelaars om zelf te maken, wederom een boekje van Piet Marée (1903-1999) met soms best aardige ontwerpen.Tekst, tekeningen en foto's van de auteur. Een uitgave van N.V. Gebr. Zomer & Keunings Uitgeversmaatschappij te Wageningen

Een voorbeeld van een origineel ontwerp is de 'boekenlamp', waarvan hier de bouwtekening en de uiteindelijke versie.


 Na lange tijd weer eens een vignet. Ditmaal geen Latijnse spreuk, maar meer een Nederlands gezegde met de initialen van uitgever Zomer en Keunings: 'Zuiver en Klaar'.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten