Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zondag 24 november 2013

LOURDES 64: SNEEUWSTOLP

Wanneer je hem schudt dan sneeuwt het in Lourdes. Het is het overbekende souvenir, dat van de meeste toeristische steden te koop is, of er ooit sneeuw valt of niet. Ze komen ook wel voor in bolvorm, maar die zijn denk ik iets moderner. Ik schat dat dit stolpje dateert uit de jaren '70, maar dat is eerlijk gezegd een onberedeneerde datering, puur gevoelsmatig.Uiteraard zijn de bekende onderdelen aanwezig: Bernadette, de kerk en Maria in een zeer gestileerde grot, alles zeer eenvoudig uitgevoerd inwaterbestendig plastic.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten