Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zondag 10 november 2013

LOURDES 63: PROTEGE NOTRE MAISON

Ze zijn al eerder voorbij gekomen, de objecten om in de hal te hangen ter bescherming van een woning. Vaak in boekvorm of oorkonde. Het object van vandaag valt in deze laatste categorie. Eenvoudig uitgevoerd: een plastic 'perkament' op een houten plankje van 8x10x2cm. In grote letters de spreuk (in het Frans): "Que Notre Dame de Lourdes protège notre Maison" (Dat Onze Lieve Vrouwe van Lourdes ons huis bescherme).  Geen jaar of herkomst bekend, maar gezien de uitvoering zou ik zeggen jaren '70 of '80.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten