Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

dinsdag 5 november 2013

DISNEY DINSDAG: MICKEY MOUSE ALBUMS

Het is dit jaar 35 jaar geleden dat Mickey Mouse zijn 50ste verjaardag vierde (en dit jaar dus al 85 is!), naar aanleiding waarvan Vloeibaar Dreft indertijd in oktober en november twee stripboekjes (13x20,5cm) heeft uitgegeven.
Mickey Mouse Verjaardagsalbum
oktober 1978
34 pagina´s, 2 verhalen:
Mickey's rivaal
Mickey als Garagehouder

Mickey Mouse Verjaardagsalbum 2
november 1978
34 pagina´s, 1 verhaal:
Het grote kampeer avontuur
Op zich zijn deze twee gratis door Vloeibaar Dreft uitgedeelde boekjes niet zo heel bijzonder. Je komt ze nog wel eens tegen en op het internet zie je ze ook nog wel zo nu en dan voorbij komen, maar wat je minder aantreft in tweeërlei opzicht is de binnenzijden. En dan heb ik het niet over de stripverhalen, maar over de advertenties van Dreft. Die leren mij dat er in die tijd door het bedrijf  meer merchandise is uitgebracht dat je dus nooit meer tegenkomt.
de reklames in deel 1

de reklames in deel 2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten