Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

maandag 4 november 2013

THE SOPHIA COSTUME

Een heel curieus geval, dit velletje papier (15x28cm). Wat is het? Het is duidelijk ergens uitgeknipt, maar waaruit? Uit een tijdschrift? Een kalender? Wie zal het zeggen. En wat is 'The Sophia Costume'? Ondanks het Engels is het een Nederlands ding, gezien de aanwezigheid van de Nederlandse vlag. Sophia, de vrouw in kwestie, is Sophia van Württemberg, de eerste echtgenote van Koning Willem 1 en als zodanig koningin van Nederland van 1849 tot 1877, haar overlijden. Is dit stuk zo oud?

Zowel rechts- als linksboven bevindt zich een vreemd detail. Een afbeelding - wellicht een vignet - van een aambeeld, waaruit een hand steekt met een hamer. Ik kan het nergens vinden. Wat betekent dit?


2 opmerkingen:

  1. Goede vraag. Doet mij denken aan sigarendoos, dus niet een sigarenbandje, een in een doos bijgevoegd los plaatje in een serie historische kostuums? Mooi embleem, aambeeld slaat zichzelf ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Misschien is het inderdaad iets dat in een doos bijgesloten was, maar gezien het formaat lijkt het mij geen plaatje dat je kon sparen zoals een sigarenbandje.

    BeantwoordenVerwijderen