Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

maandag 16 januari 2012

BINGOFOON

Ik kan niet zeggen dat ik ooit van het spel Bingofoon had gehoord, toen ik het niet zo lang geleden in een kringloopwinkel vond. Bingo spelen met een spelleider die via een langspeelplaat de spelers in de huiskamer van getallen voorziet. De spelleider is niemand minder dan Frits van Turenhout (1913-2004). Hij brengt 12 series van 90 getallen ten gehore. De achtergrondmuziek die daarbij klinkt wordt gespeeld door Michael Danziger.

De doos heeft de forse afmeting van 32x32cm, om de simpele reden dat er een LP in moet kunnen en die zijn niet, zoals spelborden, opvouwbaar.

Gezien de afbeelding op de doos zou ik zeggen dat het spel ergens midden jaren zeventig is uitgekomen, maar op de onderkant wordt 1980 aangegeven. Mogelijk geldt dat voor deze Nederlandse versie en bestaat er een eerdere variant.
De producent is Ravensburger uit Duitsland en behalve de LP heeft het spel de gebruikelijke inhoud, wat betreft Bingo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten