Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

dinsdag 17 januari 2012

PIET RÖMER (1928-2012)

Vanacht is een van de laatste ikonen van de Nederlandse TV- en filmwereld, akteur Piet Römer, bij het grote publiek vooral bekend als rechercheur De Cock uit de tv-serie Baantjer (1995-2006), in zijn slaap overleden.
Dit Dossier Baantjer is in 2003 uitgebracht door uitgeverij De Fontein in Baarn. In 150 pagina's wordt veel informatie over de serie verteld, een serie die toen dus al 8 seizoenen liep.

Maar Piet Römer heeft veel meer gespeeld dan alleen speurneus De Cock.
Al vanaf 1955 speelt hij mee in speelfilms (11x), televisie-series (16x) en toneelstukken (onbekende hoeveelheid), maar ook was Piet gezegend met een prettige stem, die hij ten gehore heeft gebracht in de bekende series 't Schaep met de 5 Pooten en Citroentje met suiker.

Buiten Hilversum heeft hij ook muziek gemaakt: Ballade van de fondseman van het dooiefonds uit 1976 (Poker, S.619), maar in vergelijking met menig ander nummer dat hij gezongen heeft, is dit geen hit geworden. Het nummer is geschreven door Cor v.d. Brandt en Ad v.d. Gein























Piet Römer is 83 jaar geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten