Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 6 januari 2012

AO - REEKS, BOEKJE 1283

In de reeks AO (= Actuele Onderwerpen) zijn duizenden boekjes uitgebracht met feitjes over kunst, wetenschap, kultuur, kosmos, literatuur, geschiedenis en wat al niet meer. De boekjes hebben allemaal een handzaam formaat van ongeveer 12x18cm en bevatten slechts 16 pagina's. Dit deeltje (nr. 1283) gaat over 'de vierde dimensie' en is geschreven door dr. D.Burger. Het is uitgekomen op 17 oktober 1969, maar het gaat me feitelijk om de tekening op de cover. Het komt me voor dat deze gemaakt is door een bekende tekenaar. Piet Wijn? Of wellicht iemand anders uit de Toonder Studio? Ook een klein plaatje in het boekje is van deze tekenaar, maar wie?


AO is/was een wekelijkse uitgave van Stichting IVIO in Amsterdam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten