Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

woensdag 11 januari 2012

WEDDEN DAT

Wedden, dat..? is een televisieprogramma waarin mensen weddenschappen afsluiten over een bijzondere vaardigheid die ze bezitten. Het was een van de succesvolste televisieprogramma's in Nederland en gaf aanleiding tot een groot aantal nieuwe spelshows. Het idee is afkomstig van de Duitse presentator Frank Elstner. De door Elstner bedachte show loopt nog steeds in Duitsland onder de naam Wetten, dass..?.


De AVRO kocht het format in 1984. De show werd tot 1993 gepresenteerd door Jos Brink. Inmiddels was het programma al verhuisd naar RTL4. Brinks opvolger was Rolf Wouters, maar enkele jaren later werd het programma gestopt vanwege de hoge productiekosten t.o.v. de kijkcijfers. In 1999 was er nog een korte opleving met als presentator Reinout Oerlemans, maar dit was geen succes.

De muziek van de singel van deze week is die uit de eerste periode van het programma. De singel dateert uit 1987. Componist is Hans van Hemert. Het wordt uitgevoerd door The Dream Orchestra. Label is Rocker 8054.
Ik vond ook nog de tune uit 1999 met Reinout Oerlemans als presentator.Volgende week woensdag in de reeks singels van Nederlandse TV-series: Wij, Heren van Zichem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten