Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 14 oktober 2016

VERJAARDAG: DAAN JIPPES

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag:
DAAN JIPPES
(Nederlandse (strip)tekenaar, 1945)
Daan Jippes wordt over het algemeen naast Carl Barks gezien als de beste Donald Duck tekenaar.
Maar hij beheerst ook andere Disney karakters, zoals Mickey Mouse, die hij op een volledig eigen wijze gestalte geeft.
En dan zijn er natuurlijk ook nog de stripverhalen onder zijn eigen naam, zoals Bernard Voorzichtig: Twee voor thee (1972) en het korte verhaal Intercity Incident, gepubliceerd in Stripschrift nr.78 (1975)

verder vandaag
Cruys Voorbergh (Nederlandse akteur, regisseur en cabaretier, 1898-1963), Barend Barendse (Nederlandse presentator, 1907-1981), Willy Alberti (Nederlandse zanger en akteur, 1926-1985), Roger Moore (Engelse akteur, 1927, o.a. bekend als Ivanhoe, The Saint en James Bond), Cliff Richard (Engelse zanger en dominee, 1940), Udo Kier (Duitse akteur, 1944) en Paul Witteman (Nederlandse journalist, schrijver en presentator, 1946)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten