Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zondag 9 oktober 2016

VERJAARDAG: FRANCE GALL

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag:
FRANCE GALL
(Franse zangeres, 1947)
France heeft (in Nederland) voornamelijk bekendheid gekregen vanwege de hit Poupée de cire, poupée de son, waarmee ze in 1965 het Eurovisie Songfestival heeft gewonnen. Tekst en muziek van Serge Gainsbourg.
waarmee toch maar weer eens wordt aangetoond dat je niet hoeft te kunnen zingen om te winnen, als het lied maar goed is.
en verder
Jacques Tati (Franse akteur, schrijver en regisseur, 1907-1982), John Lennon (Engelse muzikant, schrijver en akteur 1940-1980, vooral bekend als lid van de formatie The Beatles), Peter Faber (Nederlandse akteur, 1943), Hans van der Togt (Nederlandse presentator, 1947, vooral bekend geworden door het spel Rad van Fortuin), Georgina Verbaan (Nederlandse actrice, 1979) en P.J.Harvey (Engelse singer-songwriter, 1969)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten