Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zaterdag 15 oktober 2016

VERJAARDAG: P.G.WODEHOUSE

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag:
P.G.WODEHOUSE
(Engelse schrijver, 1881-1975)
Hij heeft ongeveer 100 boeken geschreven vanaf 1904 tot aan zijn dood in 1975. Veel daarvan zijn in het Nederlands vertaald en uitgebracht in Prisma pockets.
Enkele van die Nederlandse pockets zijn van een omslag voor door tekenaar Carol Voges, zoals onderstaand voorbeeld. Voor meer voorbeelden zie HIER.

verder vandaag
Albert Heyn (Nederlandse ondernemer, 1865-1945), Barry McGuire (Amerikaanse zanger, 1935, voornamelijk bekend van de hit Eve of destruction), Chris Andrews (Engelse zanger en liedjesschrijver, 1942) en René 't Hof (Nederlandse akteur, 1956)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten