Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

maandag 17 oktober 2016

VERJAARDAG: RITA HAYWORTH en MARGOT KIDDER

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag:
RITA HAYWORTH
(Amerikaanse actrice, 1918-1987)
Rita Hayworth (artiestennaam van Margarita Carmen Cansino) is een Amerikaanse filmactrice en danseres die in de jaren 1940 faam verwierf in melodrama's, waarin ze de femme fatale speelde,zoals The Lady in Question (1940), Blood and Sand (1941), en The Strawberry Blonde (1941). De film die het sterkst aan haar naam verbonden blijft, is de film noir Gilda (1946). Het imago van love goddess, dat ze daardoor kreeg zou haar haar hele verdere leven blijven achtervolgen.

verder vandaag
Simon Vestdijk (Nederlandse schrijver, 1898-1971, bekend van o.a. de Anton Wachter romans), Evil Knievel (Amerikaanse stuntman, 1938-2007), Sandra Reemer (Nederlandse zangeres, 1950) en tot slot
MARGOT KIDDER
(Amerikaanse actrice, 1948)
 Ze heeft grote bekendheid vergaard met haar rol van Lois Lane in de Superman-films uit de jaren 70 en 80 en als model.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten