Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

zondag 11 december 2016

BETTIE PAGE BEELD

Vandaag is het de sterfdag van het Amerikaanse fotomodel Bettie Page (1923-2008). Even een moment om bij stil te staan. Een cultster waar het internet mee vol staat. Ook beeldjes. Echter niet deze.
De doos meet 30x15cm en is in 1992 uitgegeven door Screaming in de serie Playful. Opvallend detail is dat haar naam fout is geschreven.
Het heet een bouwpakket te zijn, maar dit bouwpakket bestaat slechts uit 2 stukken: Het lichaam en het plateau. Hij moet ook nog worden geschilderd. Alles is te lezen op de toegevoegde beschrijving.
Het beeld zelf heeft een lengte van 23cm en is redelijk gedetailleerd uitgewerkt. Ik ben er nog nooit toe gekomen om het te schilderen. Wellicht ooit nog eens.

Tot slot nog de foto van Bettie waar dit beeld op gebaseerd is.
Het is een gelimiteerde uitgaev van 1500 exemplaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten