Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

vrijdag 9 december 2016

IN MEMORIAM: PETER VAN STRAATEN (1935-2016)

Gisteren - 8 december - is in zijn woonplaats Amsterdam de in Arnhem geboren Nederlandse tekenaar Peter van Straaten (1935-2016) overleden.
Van Straaten heeft in 1958 zijn eerste tekening gepubliceerd. Vanaf dat moment is het niet meer opgehouden. Van zorgelijke grappen en politieke prenten tot sexy inkijkjes en dagelijkse beschouwingen. Meestal bijzonder raak getypeerd.
Vader en Zoon is zijn bekendste kreatie (alleen al goed voor 7000 tekeningen), maar zijn dagelijkse tekening in Het Parool over het Dagelijkse Leven (1988-2012) mocht er ook wezen (ruim 6500 prenten). En ga zo maar door. Onwaarschijnlijk. Nederland heeft niet alleen een veeltekenaar verloren, we hebben ook een zeer goede veeltekenaar verloren, want hoewel veel had het meeste van zijn werk een erg hoog niveau.
Peter is er niet meer, zijn wereld wel.

Peter van Straaten is 81 jaar geworden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten