Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.
We hopen dat jullie dit leuk vinden en massaal zullen gaan reageren, om eventueel fouten te verbeteren en aanvullingen aan te...eh vullen.
Dat kan rechtstreeks via Blogger of via het welbekende e-mailadres
hetverzameloord@gmail.com

donderdag 29 december 2016

VERJAARDAG: MARIANNE FAITHFULL

Elke dag zijn er vele mensen jarig. Iedere dag worden talloze mensen een jaartje ouder. Allemaal van Harte Gefeliciteerd.
Onder hen ook enkele beroemd- en/of bekendheden. De mij meest aansprekende zal ik dagelijks vermelden op HET Verzameloord. Vandaag:
MARIANNE FAITHFULL
(Engelse zangeres en actrice, 1946)
In de beginjaren van haar loopbaan heeft ze wel wat films gedaan (Anna, Girl on a motorcycle), maar het was toch voornamelijk de popmuziek waar ze om bekend was (Summernights en later Ballad of Lucy Jordan en Sweetheart).
Later heeft het films maken meer de overhand gekregen (o.a. Irina Palm uit 2007)

verder vandaag
Charles Goodyear (Amerikaanse uitvinder, 1800-1860), Peter Koelewijn (Nederlandse zanger en muziekproducer, 1940) en Barry Atsma (Nederlandse akteur, 1972)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten