Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

donderdag 14 januari 2010

MAASTUNNEL

De Maastunnel in Rotterdam verbindt de oevers van de Nieuwe Maas met elkaar. De architecten zijn: J.P. van der Bruggen en Ad van der Steur. De bouw is begon-nen in 1937 en beëindigd in 1942. Het is de eerste autotunnel van Nederland. De lengte is iets langer dan 1 km.










Op deze ansichtkaart van de Maastunnel staat het eerste gebouw van de tunnel. In het midden van de kaart zit een uitklapbaar gedeelte. In dat gedeelte zijn een achttal kleine afbeeldingen opgenomen die de bouw weergeven. Op het eerste kaartje staat Groeten uit Rotterdam. Deze kaart is een van de pop-upkaarten die ik in mijn verzameling heb opgenomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten