Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

dinsdag 5 januari 2010

RUSS MEYER 1


De Amerikaanse filmer/kameraman/schrij-ver/monteur en producent Russ Meyer (1922-2004) staat bij mij hoog in het vaandel. Ik heb vrijwel al zijn films. Voor de komplete filmografie kijk hier. In het begin zijn het bijna amateurfilms, zonder synchroon geluid (Immoral Mr.Teas, Eve and the handyman en Wild gals of the naked West). Daarna worden het filmnoir-achtige films, geschoten in zwart-wit (Lorna, Mudhoney, Faster pussycat! Kill! Kill! en Motorpsycho). Via Vixen (1968) en enkele films die er in de jaren 70 op volgen (Supervixens, Up en Beneath the valley of the ultra-vixens) krijgt Russ het etiket opgeplakt van 'grote-borsten-filmer'. Zijn monochrome midden-periode spreekt mijzelf het meeste aan. Het zijn rauwe films met rauwe personages (zowel mannen als vrouwen) en erotiek speelt een belangrijke rol.

Een van de rondborstige dames uit Russ' latere films is Uschi Digard (in 1948 geboren in Zweden). Zij speelt mee in 125 films, waarvan er 4 zijn gemaakt door Russ Meyer. Ze heeft ook veel fotoseries gemaakt. Onlangs kwam ik een hele fraaie foto tegen die ik niemand wil onthouden.

1 opmerking:

  1. Dat ziet er niet onsmakelijk uit, moet ik eerlijk bekennen!

    BeantwoordenVerwijderen