Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

maandag 25 januari 2010

ZEESLAG

Zeeslag is een van die spellen die je gemakkelijk kunt spelen met twee velletjes papier en pen. De twee spelers gaan enigszins van elkaar verwijderd zitten of je zet iets op het midden van de tafel tussen de strijdende partijen in. Een paar lijntjes trekken en het spel kan gespeeld worden.
Van dit tamelijk eenvoudige uitgangspunt is door speelgoedfabrikanten slim 'misbruik' gemaakt om mooi uitgevoerde dozen op de markt te brengen (of waren deze spelen er eerder en hebben slimmerikken uit geldgebrek een variant op papier bedacht?)
Bovenstaande uitvoering is van MB (Milton Bradley) en dateert uit 1971. Ik heb er ooit wel eens aan gedacht een kollektie aan te leggen, maar ik vind de dozen (en daardoor de te ontstane stapel) te groot.
Als ik het met iemand wil spelen, pak ik toch gewoon weer twee velletjes papier uit een la en dito pennen, zet wat lijntjes en het plezier is er zeker niet minder om.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten