Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

zondag 18 april 2010

ASTERIX REVISITED 1

Op 28 maart jl. zijn er op dit blog 61 kleine poppetjes geplaatst van Asterix & Obelix en vele andere figuren uit de stripserie van Goscinny en Uderzo. Het blijkt hier te gaan om de tweede serie (1974/1975). Enkele jaren ervoor (1970) waren er al soortgelijke figuurtjes op de markt gebracht, maar toen enkel in de kleur (licht)blauw. Een mede-verzamelaar stuurde mij er twee foto's van op, tesamen goed voor 11 karakters uit de strip. Bedankt Ronald, voor deze bijdrage.

1 opmerking:

  1. De figuren van deze serie bestaan in veel kleuren: ik heb in mijn eigen verzameling exemplaren in rood, oranje, geel, groen, donkerblauw en zelfs roze (maar die laatste zijn erg gevoelig voor zonlicht en verbleken)

    BeantwoordenVerwijderen