Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 21 april 2010

LAFAYETTE RADIO

Hoeveel boeken zijn er in het verleden uitgegeven die nu alleen nog maar interessant zijn vanwege de omslag? Ik zou het niet weten, maar het zijn er heel wat. Op het eerste gezicht valt deze katalogus No.78 van Lafayette uit 1940 in die kategorie, want hoe interessant kan een katalogus uit die tijd zijn.

Welnu, best interessant. Er staan veel afbeeldingen in van apparatuur (radio's, draaitafels, mikrofoons, luidsprekers enz), maar ook van onderdelen voor die apparatuur en advertenties. De omslag is een eyecatcher, de inhoud een bron van tijdsbeeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten