Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

donderdag 8 april 2010

FRANKENSTEIN 13




Vandaag een uitgave van AHI. Dit staat voor Azrak Hamway International, een Amerikaans bedrijf dat veel goedkoop speelgoed op de markt heeft gebracht, met name in de jaren 70. Dit Frankenstein-model (naar Boris Karloff) is in 9 verschillende vormen verschenen tussen 1974 en 1976. Weliswaar heel kleine verschillen, maar toch. Bij elke aflevering van de lopende band lijken ze iets te hebben aangepast (houding van de handen, kleur van de schoenen, andere trui, rand rondom de ogen enz). Heel vreemd. Voor mij volstaat overigens 1 item. De variaties zijn te minimaal, om ze alle 9 te hebben.



Overigens lijkt de achterzijde van deze verpakking (boven rechts) verdacht veel op het bouwpakket van Aurora uit 1961, maar misschien heeft dat meer te maken met de traditionele houding van het monster. Hier even ter herinnering de oudere doos.

2 opmerkingen:

  1. Toevallig zeg, deze bezit ik ook, maar die werd indertijd zonder trui verkocht, en zat - als ik het mij goed herinner - in een doorzichtige plastic zak, bovenaan afgesloten met een kartonnetje. Het lichaam is blank gekleurd, handen dwars.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Alman, dan heb je waarschijnlijk één van de negen verschillende produktievormen te pakken gehad. Leuk.

    BeantwoordenVerwijderen