Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

donderdag 22 april 2010

WYNCOTE 1



Vond onlangs deze LP van het label Wyncote. Zeer vaag label met alleen maar renditions van beroemde muziek. Vaak wel opvallende uitvoeringen, maar het gaat in eerste instantie toch om de hoes. Ik heb er al een aantal maar deze is de parel van mijn collectie.

De informatie op de achterkant is meestal zeer summier (vooral reclame voor Wyncote zelf). De LP's bevatten doorgaans niet meer dan vier of zes tracks. In dit geval vier, of eigenlijk maar drie, want Funiculi funicula heeft erg weinig met Disney te maken. Als uitvoerende wordt op de voorkant van de hoes The Hollywood Studio Orchestra genoemd, op de achterkant en op het label The Cheltenham Orchestra. Vreemde keuzes, maar evengoed een perfect item. Zelfs de uitvoeringen zijn in orde. Het catalogusnummer is W-9189, het jaar 1967

Geen opmerkingen:

Een reactie posten