Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

donderdag 22 april 2010

FRANKENSTEIN 15

Het vreemde, maar daardoor ook het leuke, aan (horror)figuren als Dracula, Mummy en Frankenstein is, dat het voor alle leeftijden is.























De Belgische uitgave Leuke Griezelgezichten plakken (Zuidnederlandse Uitgeverij, 2001) is daar een mooi voorbeeld van. Even voor de duidelijkheid, dit is dus een boek voor de allerkleinste horror-fans!
De bedoeling is dat je in de 'lege' gezichten neuzen, ogen, monden en oren plakt. Deze organen staan kriskras door elkaar op de twee middenpagina's. Voor het monster van Frankenstein dus eigenlijk een heel aannemelijk idee, maar voor Dracula of de Weerwolf enigszins vreemd. Maar goed, het is natuurlijk voor kinderen. Die kunnen de zwartwit tekeningen ook nog naar believe inkleuren. Behalve de kop van Frankenstein bevat dit werkje de hoofden van twee heksen, een inbre-ker, drie vampieren, koppensneller, spook, beul, ninja, vogelverschrik-ker, weerwolf, trol, zeerover en een mummie. Kortom, een boek vol spanning.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten