Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

donderdag 3 juni 2010

ALL IN THE FAMILY

Het staat bij velen nog in het geheugen gegrift: de norse Archie in een grote leunstoel, zijn vrouw Edith op een klein krukje ernaast. En dan natuurlijk dochter Gloria en schoonzoon Mike. All in the Family. Ook in Nederland populair en dan komen er ook Nederlandse producten op de markt zoals dit boek met verhalen. Het is een 'serieus' boek, zonder afbeeldingen, maar waar de achtergronden - meer dan in de serie - uitgebreid aan bod komen (staat te lezen op de achterkant). De serie wordt in Nederland vanaf 1972 uitgezonden door de VPRO. Dit boekje is uitgegeven in 1976 door De Gooise Uitgeverij in Bussum. Het bevat zes korte verhalen: Dolle Mina / Archie heeft rugpijn / Het Bunker gezelschapspel / Archie is jaloers / Het bezoek van nicht Maude / De tweede huwelijksreis. Wie meer wil weten over de serie klikt hier.

3 opmerkingen:

  1. In de jaren '70 liet de KRO een pilot-aflevering van 'Tot de dood ons scheidt' produceren met Rijk de Gooyer in de hoofdrol. Dat was een vertaling van de Britse tv-serie 'Till Death Do Us Part' van Johnny Speight, waarvan in Amerika 'All in the family' werd afgeleid. Maar de Katholieke Radio Omroep vond het resultaat indertijd te racistisch. Vijftien jaar later jaar inspireerde dit Archietype tot De Gooyers succesrol in de VARA-reeks 'In voor- en tegenspoed'.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor je aanvullingen. Ik had inderdaad gelezen dat het een Amerikaanse versie van een Engelse serie is. Weet je ook of deze serie ooit op de Nederlandse televisie is uitgezonden?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geen idee. Het is vaker voorgekomen dat een buitenlandse serie hier eerst werd uitgezonden, en (jaren) later alsnog in een Nederlandse bewerking. Zoals het nog altijd komische 'Honeymooners' van Jackie Gleason, en het deerniswekkende aftreksel 'Toen was geluk nog heel gewoon' jaren later.
    Leuk om te weten: Jackie Gleason kocht in de jaren '50 de jaren '30-scripts van Laurel & Hardy op, en verwerkte die in The Honeymooners', bijvoorbeeld dat 'Ralph' ipv Oliver Hardy lid was van een bowlingclub e.d. Hanna-Barbera kocht de jaren '50 scripts weer van Gleason, en gebruikten het materiaal voor de jaren '60-reeks 'The Flintstones', bijvoorbeeld dat Fred lid was van de bowlingclub. En jaren later kocht dus ook Gerard Cox Gleasons Honeymooners-scripts, en was hij lid van de kegelclub. Leuke quizvraag: Wat heeft Gerard Cox gemeen met Oliver Hardy?

    BeantwoordenVerwijderen