Hallo verzamelaars in Nederland en de rest van de wereld. Op deze site zijn we leuke en vreemde verzamelobjekten aan het presenteren. Onder deze voorwerpen kun je dingen verwachten van Serge Gainsbourg, Michaelis, Elf Provincien, ronde puzzels, Simplex, Tom-Tas, Kolibri en Pinkwin. Maar ook voorwerpen uit Lourdes, De Fabeltjeskrant, Rick de Kikker, Man from U.N.C.L.E en zelfs enige erotiek. Ja ja, een veelzijdige verzameling is de essentie van HET Verzameloord.

woensdag 9 juni 2010

SINGLEHOES 18: BUNRATTY CASTLE


Een uiterst curieus item deze week, uitgegeven ter herinnering aan een middeleeuws banket in Bunratty Castle in Ierland. Waarschijnlijk kreeg men het cadeau bij het dessert, anders zou ik niet weten waarom iemand dit zou kopen als souvenir van een maaltijd. Op de single horen we de aankondigingen van de verschillende gangen van het menu, afgewisseld met 'middeleeuwse' liederen.

Het is een uitgave van Shannon Free Airport, gelegen op 15 minuten rijden van het kasteel. Op de achterkant een foto van "Shannon's famous Duty Free Shops". Helaas ontbreekt een datering, maar gezien de kleuren van de foto's en de sfeer van het geheel zou ik zeggen eind jaren '60.

Opvallend eigenlijk dat er geen duidelijke foto van het kasteel op de hoes staat. Die heb ik dan maar even van Internet gehaald. Ook bestaat het banket nog steeds, dus voor wie geinteresseerd is klikt hier voor meer informatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten